הדגש בבית אלישע מושם על התרפיה החברתית לפיה החיים מתוך שותפות ושייכות לקהילה הם חלק מהדרך הטיפולית. חיי החברים כוללים תעסוקה, שירותי בריאות, תרפיה, פעילות חוגים, פנאי ותרבות והם חיים בבתים הממוקמים בלב קיבוץ הרדוף שבגליל התחתון.
במסגרת התומכת של בית אלישע חברי הקהילה מביאים לידי ביטוי את יכולותיהם וכישוריהם.
מקבוצה חלוצית של חמישה חברים, גדלה הקהילה לשמונים חברים המתגוררים כיום בהרדוף ושלוחותיה בטבעון, קיבוץ מירב וקיבוץ עין הנציב.
אוכלוסיית החברים מורכבת מנשים וגברים מגיל 21, המופנים למגורים בקהילה על ידי האגף למנהל מוגבלויות של משרד הרווחה. היות ובית אלישע מוגדר כ"רב נכותי" נמצאים בו אנשים מאגף השיקום, מש"ה, אנשים על הרצף האוטיסטי, פגועי ראש ובעלי תסמונות שונות, רמת התפקוד היא בינונית גבוהה.
בבית אלישע שבעה בתים, בכל אחד מהם גרים בין 7-10 אנשים. יחד עם צוות הבית הם מתעוררים כל בוקר למעגל משותף, ארוחת בוקר מזינה, ויוצאים לעמל יומם במרכז הסדנאות.
בחזרתם ממסגרת העבודה ולאחר מנוחת הצהרים קמים למנחת תה ויוצאים לפעילות חוגים מגוונת. בסיום פעילות אחה"צ חוזרים להכנת ארוחת ערב בבתים. בשעות הערב
מתקיימת פעילות קהילתית או שיחות בית וזמן אישי.
החברים יוצאים לבית המשפחה אחת לשלושה שבועות, בחגי ישראל הארוכים ולחופשות קיץ.
לכל קבוצה בבית אלישע, יש צוות של אם ואב בית (רכזים) האחראים על החברים ודואגים לכל צרכיהם; איתם עובדים שני מדריכים ושני מתנדבי שנת שירות/ שירות לאומי ועו"ס.
הצוות נפגש בקביעות להתבוננות ולמידה של כל חברה וחבר, כדי לסייע ולתת מענים לאתגרים העומדים בחייו.
תהליכים אלה נעשים מתוך קשר עם משפחת החבר. המגוון הגילאי ומגוון היכולות הם הכלים של הקבוצה כאלמנט טיפולי. זהו הבסיס לכל תרפיה שתבוא בהמשך.
האתר עוצב ונבנה על ידי רייכמן ניו מדיה